måndag 30 april 2007

Ateism och Nationaldemokrater

Hitlerjugend i Uppsala?

Nationaldemokraterna, ett politiskt utbrytarparti ifrån Sverigedemokraterna, kan beskrivas som ett mellanting mellan Sverigedemokrater och Nationalsocialister. De gick kraftigt bakåt i förra årets val, förlorade många röster till Sverigedemokraterna och det senaste utspelet här kan nog bara ses som dödsryckningar inom en allt mer fragmenterad högerextrem rörelse i Sverige.

Nu vill dessa rasbiologiskt fixerade tokar starta en förskola i Uppsalatrakten där bara vita barn skall få gå. De vill att deras vita små barn skall få slippa allt farligt som dyker upp i en modern förskola: genuskunskap, andra kulturer och humanistiska tankegångar om alla människors lika värde och deras kärlek för europeisk kristen tradition och historia är måttligt hjärtvärmande:
"På vanliga dagis har man barn från alla kulturer och det tycker vi är fel. Det går emot allting man gjort tidigare i historien, det naturliga är att uppfostra barn i en nationell anda"
Det framgår inte i förslaget ifall barnen skall få lära sig marschera och gasa judar, men det är kanske nästa steg. Det är ju ändå "så man har gjort tidigare i historien".

Anledningen till att jag tar upp det här är inte så mycket för att jag vill ösa skit över en i princip ras-religiös rörelse inom svensk politik, utan mest för att belysa faran med att låta vilken värdegrund som helst få bilda bas i svenska förskolor. Religiösa friskolor är en av dessa aspekter som jag anser är helt förkastlig. Rasbiologiska friskolor är lika galna de, även om de senare kanske har mer fog för sina åsikters grundval ("medicinsk genetik" heter rasbiologin nuförtiden och ägnar sig inte så mycket åt att mäta skallform hos folk, men de är i alla fall inne på ett liknande spår: "Folk är olika, låt oss mäta på vilka sätt de är olika")

Det är dags att avskaffa religiösa och andra varianter av trobaserade skolor. Ovanstående är bara ett exempel på eländet som kan följa i dess spår: Fundamentalistiska influenser inom islam och kristendom är andra områden som redan idag har manifesterats i vårt land och länder runt omkring oss.

Vi behöver inte irrationalitet, vi behöver inte vidskepligheter, vi behöver inte fantasifoster om arisk överlägsenhet. Vi behöver dess motsatser: Empiriskt belagda teorier om vår omvärld, vårt ursprung och vår natur. Sedan får barnen påtvingas sina föräldrars vidskepligheter efter skoltid.

3 kommentarer:

Anonym sa...

den här kommentaren kanske inte har så mycket med detta inlägget att göra.. men din blog handlar ju om medvetenhet och så.. jag fick en tanke - lite sprungen ur oplöjd fåra kan man kanske tycka - men jag gillar för det allra mesta inte barn alls, och skulle man inte i den institution du pratar om även kunna ta hand om barnen, inte bara 8h per dag utan 24/7 istället. då slipper man ju kanske undan ärvda vidskepligheter helt och hållet. och om man nu nödvändigtvis vill träffa barnet kan man efter lagom mängd byråkrati "checka ut" det ett par timmar för att gosa med eller så. tänk bara vilken fantastiskt rik kulturflora vi skulle kunna ofrämja på det här sättet..

Henrik sa...

Ja, det absolut bästa är ju såklart att man ser världen helt i svart eller vitt, Peter, det har du helt rätt i. Jag önskar dig lycka till med färgblindheten, jag önskar att fler vore som du. Debatten skulle då bli så väsentligen mycket enklare.

Anonym sa...

"Skolverket är tillsynsmyndighet för förskolor. Aftonbladet.se har förgäves försökt få en kommentar från verkets jurister."
Jo, det kan man ju förstå. När man ligger på golvet och skrattar hysteriskt är det svårt att ge kommentarer.