lördag 5 maj 2007

Ateism och Scandics Biblar

Nu gör Scandic hotell en pudel i bibel-frågan och säger att de minsann visst skall ha biblar på sina hotellrum. Praise the Lord!

Även i fortsättningen kan folk som drabbas av benbrott och blir liggande på sina hotellrum lida i trygga händer, för de skall även i fortsättningen kunna frälsas genom Gideoniternas halv-bibel.
Hurra! De skall även, "som första hotell i landet", lägga ut andra religioners vidskepligheter, förlåt, Heliga Urkunder, så att man som ateist kan få skrocka åt flera olika smaker av religion. Det är ju aldrig fel.

Tyvärr har jag inte hittat någon pressrelease ifrån Scandic Hotell, så det är svårt att veta vad för religiös litteratur de tänker lägga ut. Men, jag skulle i alla fall vilja rekommendera följande skrifter för hotellkedjan (listan kan även ses som en slags rekommenderad läsning för den som vill förstå oss ateister):
Alla dessa, med undantag för Carl Sagans bok är ganska tunna. Alla är formidabelt lättlästa och lättillgängliga för majoriteten av den läskunniga befolkningen. Bertrand Russells bok kom ut på 1920-talet så den är kanske den äldsta i sammanhanget, men det må ju vara hänt, bibeln är ju 1800 år gammal, så brist på aktualitet är ju knappast ett argument mot någon bok på min lista.

2 kommentarer:

Anonym sa...

andra bra böcker:
Reasonable Faith - William Lane Craig
Naturalism Defeated - Alvin Plantinga
Mere Christianity - C.S Lewis
The Dawkins Delusion - Alister McGrath

Henrik sa...

Det är säkert fantastiskt spännande böcker det med. Nu var det ju iofs en lista över litteratur som Scandic skulle välja ifrån för att komplettera sin livsåskådningslitteratur, men det är säkert intressanta böcker i sig.

Senast jag såg något av craig försvarade han dock det kosmologiska gudsbeviset, och sånt blir man ju bara fnissig av att läsa.

McGraths The Dawkins Delusion har beskrivits som "a light-weight collection of recycled apologist fallacies, which fails to even remotely impose on the carefully constructed arguments presented by Dawkins". :)

Men självklart är det värt att läsa på vad som sägs inom de vidskepligas läger också. Tack för tipset!