lördag 5 maj 2007

Religiösa stolligheter i sportens värld

Sällan skrattar man så här gott åt något baserat i religion i Dagens Nyheter.

En planerad fotbollsmatch mellan kristna präster och muslimska imamer ställdes på lördagen in i Norge. Imamerna vägrade att spela mot kvinnliga präster.
Man behöver inte säga mycket mer än så. Det är så galet att det finns ju inte ord för praktfjanterierna.

10 kommentarer:

Skuncke sa...

De kristna lägger sig som vanligt platt för muslimerna.

Anonym sa...

Kaka söker maka....inte undra på att typer som Skuncke bejakar inlägget....

Pastor Astor sa...

Det var fantastiskt absurt. Den nyheen skulle nästan platsa i en Monthy Python sketch.

Henrik sa...

skunke: Uhm, nej? Imamerna förlorade ju på walk over?

Pastor Astor: Ja, det blir som en fortsättning på Grekerna mot Tyskarna i den Filosofiska Fotbollsmatchen, eller varför inte boxningsmatchen som avgjorde huruvida Gud finns eller inte? :)

Tomas sa...

Om det skall kunna bli någon förbrödring så måste man väl acceptera varandra? Även dom delar man inte gillar alltså? Det är väl ganska självklart att en imam inte spelar fotboll med kvinnor, så den som hittade på att det skulle vara kvinnor i laget var nog bara ute för att ställa till problem.

Henrik sa...

tomas: Nja, det tror jag inte. Snarare handlade det väl om att ingen tänkte på att någon vidskeplig falang skulle få tuppjuck av kvinnor som spelar fotboll.

Anonym sa...

Aaah, mama! Tockna dårar! I det här fallet hade jag hejat på de kristna om det inte vore för att de först försökte peta kvinnorna.

Anonym sa...

Jag blir faktiskt lite upprörd av ditt inlägg, Tomas. Med ett kvinnobefriat lag kanske förbrödring skulle ha skett mellan imamerna och de manliga prästerna, men samtidigt hade de senare i sådana fall riskerat att slå split mellan sig själva och sina kvinnliga kollegor. Hade man vunnit någonting då? Varför tycker du att det är viktigare att respektera någons vidskepelser än kvinnor? Och hur hade du reagerat om det handlat om att någon vägrat spela mot svarta eller judar?

Anonym sa...

Själv vill jag se tre kronor spela utan spärrar mot venezuelas damhockeylag. Det låter som om det kan bli en bra, förbrö ... försyskonande match!

Anonym sa...

Mkt. sen rättning: _så_ split. Tack för mig :)